Aktiivisia urheilulajeja ei ole vainyksittäinen ihmisen toiminta, mutta myös useimmat tiimipelit. Tänään me, rakas lukija, puhumme perinteisesti talven hauskuudesta. Se koskee jääkiekkoa ja perussääntöjä, jotka ohjaavat tätä hienoa miehitystä.

Kuinka pelata jääkiekkoa?

Jääkiekon pelaamiseen tarvitset ainakinluistimet, putter ja aluslevy. Turvallisuussääntöjen saavuttamiseksi ja noudattamiseksi sekä ammattitaitoisen jääkiekon pelaamisen osalta tarvitset koko laitteen, joka suojaa pelaajan kehoa. Kuten tiedätte, jään kehittämä inertia voi johtaa vakaviin törmäyksiin, ja nämä puolestaan ​​eivät ole yhtä vakavia vammoja.

Pelin aikana kentällä on kuusi pelaajaa -viisi kentällä ja yksi portilla. Piirustus kunkin jakson kiekosta alkaa kiekon kasvopuolen keskipisteen kanssa. Tuomari heittää kiekon ympyrän keskelle ja vastustajat yrittävät ottaa sen pois ja siirtää sen toverillensa keppiä pitkin. Jääkiekon kentällä on sinisiä viivoja. Tämä rivi on "offside". Tärkein sääntö, vastustajan tämä rivi voi ylittää ainoastaan ​​pelaaja, joka omistaa kiekon. Jos hänen joukkuetoverinsa on aikaisemmin, tuomari määrää rangaistuksen. Rangaistusta pelataan samoin kuin kunkin jakson alussa tai sen jälkeen, kun vasaralla on kiekkoa. Rallin paikka on kuitenkin erilainen. "Offside" -tilanteessa erotuomari pudottaa kiekon loppupuoliskolla. Kaksi vastustajaa yrittää ottaa pois kiekon toisistaan. Jos haluat oppia pelaamaan jääkiekkoa, tarvitset paljon kärsivällisyyttä ja kestävyyttä.

Hockey on kuuluisa viihdyksestä ja nopeudesta. Jääkiekon pelaajalla on oltava nopea reaktio, hyvä koordinointi ja voimakas fysiikka.

Jääkiekon ottelu virallisten sääntöjen mukaan,koostuu kolmesta jaksoista. Jokaiseen jaksoon kuuluu 20 minuuttia puhdasta aikaa. Kausien väliset jaksot ovat 15 minuuttia. Joskus ottelun aikana ottelun jälkeen erotuomari ilmoittaa pelaajille ylimääräisen ajan nimityksestä, jota kutsutaan ylityöksi. Jos vastustajaryhmät eivät pystyneet määrittämään voittajaa ylitöiden aikana, tuomari nimittää joukon ampujaa. Jos teet analogian jalkapallon kanssa, sitten bullet - tämä on sama rangaistus. Kuitenkin, toisin kuin jalkapallo, ampumavarojen tarve ja saatavuus määräytyy tietyn turnauksen sääntöjen luomisen aikana.

On tarpeen puhua erityisesti ryhmien kokoonpanosta. Sinun täytyy tietää tämä, jotta jääkiekkoa voidaan oikein pelata. Jääkiekon ottelun live-lähetyksen katselu televisiossa näkee vain kuusi pelaajaa kentällä kunkin joukkueen puolelta, yhteensä 12 henkilöä samanaikaisesti ajaa kiekkoa. Kuitenkin joskus ohjaaja näyttää meille penkki. Jokaisella ammattijoukkueella on 20-25 pelaajaa per peli. Muuten pelaajan tarkka vähimmäis- ja enimmäismäärä määräytyy usein turnauksen sääntöjen mukaan. Pelaajan vaihtaminen voi tapahtua taukojen aikana peliaikana ja myös suoraan pelin aikana. Ylityötä voi pelata viisi ihmistä joukkueesta - maalivahti ja neljä kenttää.

On mahdotonta olla mainitsematta, että jääkiekko on peli,jolla on oikeus pitää aggressiivista urheilua. Huolimatta ympäröivästä jäästä, kentällä, joka kiehuu vakavista intohimoista ja joskus on niin kuuma, että on parempi pysyä poissa tärkeimmistä tapahtumapaikasta. On tunnettua, että taistelut ja röyhelöt ovat usein mukana kilpailijoiden välillä, jotka syntyvät kilpailijoiden välillä. Se on tämä jääkiekon osa, joka tekee siitä yhä suositumman tämän urheilun fanien keskuudessa. Nykyaikaisessa jääkiekossa kiinnitetään paljon huomiota pelaajien turvallisuuteen. Aiemmin jääkiekko laitteet oli raskasta ja hankalaa, mutta nyt, kiitos uusien kevyitä materiaaleja, pelaajat pystyvät liikkumaan nopeammin, pidä kiekko tarkempi ja pelata pitempään. On vaikea heti ymmärtää, kuinka pelata jääkiekkoa. Video auttaa sinua ymmärtämään tämän pelin perusasiat.